Videre

FAQ

Hvordan fungerer ruminddelingen?
Du kan se en video om hvordan ruminddelingen fungerer HER.
Til SORTED affaldssorteringsmøbler følger et antal ruminddelingsplader. Disse plader skydes ned i nogle riller på indersiden af møblets korpus. Der er mange riller, så der er masser af muligheder for at lave forskellige størrelser rum. Pladerne er udformet, så de også holder poserne fast og holder poseåbningen størst muligt. Det kræver to plader at skabe første rum og herefter en plade mere for at lave et rum yderligere. Med undtagelse af de yderste plader i korpus, holder én plade i to poser – en pose på hver side af pladen – så den ene pose lapper over den anden. Systemet er 100% low tech og i alt sin enkelthed fungerer det super godt (synes vi selv). Vi har derfor også søgt patent på det. 

Skal jeg bruge plastikposer i møblet?
Ja, det skal du. Du skal bare bruge en almindelig affaldspose, og du kan bruge en hvilken som helst størrelse - afhængig af dit behov. Vi har selv SORTED wide, og har en stor affaldsposepose (30 liter) til plastik, en almindelig affaldspose (20 liter) til pap samt en 8 liters frysepose til metal. Ofte er poserne ikke snavsede, og man kan således bruge dem flere gange.

Hvordan sidder affaldsposerne fast?
Poserne bliver holdt fast af inddelingspladerne. Pladerne er udformet, så de både holder affaldsposerne fast og holder poseåbningenåbningen størst muligt.  

Hvilke typer affald passer SORTED til?
Du må ikke bruge SORTED til det "våde" affald (fx madrester og restaffald) men derimod til det, der skal genbruges så som pap, plastik, metal, flasker etc. SORTED skal bruges med affaldsposer i. 

Hvordan monterer jeg møblet?
Når SORTED bliver leveret medfølger to monteringslister. Den ene skal skrues på bagsiden af møblet med to skruer. Der er allerede gevind i møblet, så det kan ikke være nemmere. Den anden liste skal skrues op der, hvor du vil have SORTED hængende. Vær opmærksom på at listen skal sidde i vatter samt at du skal bruge skruer og rawplugs, der passer til det materiale, du monterer listen på. Du skal også være opmærksom på, at der skal være plads nok over lågets overside til at låget kan åbnes helt op.
SORTED tages ned ad væggen med et snuptag og sættest op igen på 2 sekunder uden brug af værktøj. 

Hvor meget plads kræver SORTED?
Du kan se målene på SORTED på produktsiderne. Du kan sagtens have SORTED hængende i et relativt smalt gangareal. På det billede under SORTED wides produktside, der er taget i et køkken, er gangarealet lige omkring 80 cm bredt. 
SORTED tages ned ad væggen med et snuptag, så hvis du har brug for at komme forbi med noget, der er bredt, kan du bare tage møblet ned og sætte det op igen på 2 sekunder uden brug af værktøj.

Kan SORTED monteres på en dør?
SORTED Tall er kun 50 cm bred, og vil derfor kunne monteres på de fleste døre. Det fylder ikke meget i dybden. Vær opmærksom på, at der skal være plads under dørgrebet, så du kan åbne låget. Det er dit ansvar at vurdere om døren kan holde til SORTED.

Hvor mange rum kan man lave i møblerne?
Der er plads til flere ruminddelinger end hvad der giver mening. Men skulle du have behov for et lille rum til fx batterier eller metal, kan du sagtens lave det. Så er der mulighed for at lave større rum til de andre kategorier affald. I SORTED tall er der plads til fire normale affaldsposer og i SORTED wide kan der være tre. Det er dog ikke særligt sandsynligt, at du har brug for lige store rum, men derimod rum i forskellige størrelser. Det kan du let lave i SORETD, og det er en af grundene til, at møblerne trods et kompakt ydre, kan rumme så meget. 

Kan man bruge SORTED til at sidde på?
Nej, SORTED er lavet til sortering af husholdningsaffald og er ikke beregnet til at sidde på.  

Hvor kan man se SORTED?
SORTED sælges bl.a. online på denne side, men er også at finde i Illums Bolighus på Amager Torv, Brdr. Friis Møbler i Gladsaxe og i Ingvard Christensen i Vejle. Vi har ikke haft fokus på at udbygge forhandlernetværket, så hvis du ikke er i nærheden af en af disse butikker, må du købe online her. Skulle du mod forventning ikke bryde dig om SORTED, har du 14 dages returret.