FAQ

Hvordan fungerer ruminddelingen?
Du kan se en video om hvordan ruminddelingen fungerer HER.
Til hvert af de to SORTED affaldssorteringsmøbler følger et antal ruminddelingsplader (pu-ha, det var nogle lange ord...). Disse plader skydes ned i nogle riller på indersiden af møblets korpus. Der er mange riller, så der er masser af muligheder for at lave forskellige størrelser rum. Pladerne er udformet, så de også holder poserne fast og holder poseåbningen størst muligt. Det kræver to plader at skabe første rum og herefter en plade mere for at lave et rum yderligere. Med undtagelse af de yderste plader i korpus, holder én plade i to poser – en pose på hver side af pladen – så den ene pose lapper over den anden. Systemer er 100% low tech og i alt sin enkelthed fungerer det super godt (synes vi selv). Vi har derfor også søgt patent på det. 

 

Skal jeg bruge plastikposer i møblet?
Ja, det skal du. Du skal bare bruge en almindelig affaldspose, og du kan bruge en hvilken som helst størrelse - afhængig af dit behov. Vi har selv SORTED wide, og har en stor affaldsposepose (30 liter) til plastik, en almindelig affaldspose (20 liter) til pap samt en 8 liters frysepose til metal. Ofte er poserne ikke snavsede, og man kan således bruge dem flere gange.

 

Hvordan sidder affaldsposerne fast?
Poserne bliver holdt fast af inddelingspladerne. Pladerne er udformet, så de både holder affaldsposerne fast og holder poseåbningenåbningen størst muligt.  

 

Hvilke typer affald passer SORTED til?
Møblerne er fremstillet i MDF, som er blevet lakeret ligesom f.eks en Montana reol. De er altså relativt modstandsdygtige og kan tørres af med en opvredet klud. Du må dog ikke bruge SORTED til det "våde" affald (fx madrester og restaffald) men derimod til det, der skal genbruges så som pap, plastik, metal, flasker etc. SORTED skal bruges med affaldsposer i.

 

Hvordan monterer jeg møblet?
Når SORTED bliver leveret medfølger to monteringslister. Den ene skal skrues på bagsiden af møblet med to skruer. Der er allerede gevind i møblet, så det kan ikke være nemmere. Den anden liste skal skrues op der, hvor du vil have SORTED hængende. Det kan være på siden af et køkkenskab, på en dør, en væg eller andet. Vær opmærksom på at listen skal sidde i vatter samt at du skal bruge skruer og rawplugs, der passer til det materiale, du monterer listen på. Du skal også være opmærksom på, at der skal være plads nok over lågets overside til at låget kan åbnes helt op.
SORTED tages ned ad væggen med et snuptag og sættest op igen på 2 sekunder uden brug af værktøj.

 

Hvor meget plads kræver SORTED?
Du kan se målene på SORTED på produktsiderne, men det kan være svært at forestille sig om det er til at passe møblet ind i dit hjem. Du skal tænke på, at SORTED med monteringslister kun kommer 18,6 cm ud fra væggen. Det er væsentligt mindre end fx et par runde pedalspande vil fylde. Du kan derfor sagtens have SORTED hængende i et relativt smalt gangareal. På det billede under SORTED wides produktside, der er taget i et køkken, er gangarealet lige omkring 80 cm bredt. 
SORTED tages ned ad væggen med et snuptag, så hvis du har brug for at komme forbi med noget, der er bredt, kan du bare tage møblet ned og sætte det op igen på 2 sekunder uden brug af værktøj.

 

Kan SORTED monteres på en dør?
SORTED Tall er kun 50 cm bred, og vil derfor kunne monteres på de fleste døre. Møblet er ikke er mere end 18,6 cm dybt inkl. monteringsliste, så det fylder ikke meget i dybden. Vær opmærksom på, at du skal kunne åbne låget, hvorfor overkanten af SORTED skal være mindst 18 centimeter under dørgrebet. Det er dit ansvar at vurdere om døren kan holde til SORTED.

  

Hvor mange rum kan man lave i møblerne?
Der er plads til flere ruminddelinger end hvad der giver mening. Men skulle du have behov for et lille rum til fx batterier, kan du sagtens lave det. I SORTED tall er der plads til fire relativt normale affaldsposer og i SORTED wide kan der være tre. Laver du flere rum end dette skal de naturligvis deles om samme plads, og nogle af dem må således afgive lidt plads.

 

Kan man bruge SORTED til at sidde på?
Nej, SORTED er lavet til sortering af husholdningsaffald og er ikke beregnet til at sidde på. 

 

Hvor kan man se SORTED?
SORTED sælges kun online og er derfor ikke til at se i en detailbutik. Hvis du skulle fortryde din bestilling har du dog 14 dages returret.